lezárt akta

2018.11.09. 15:53

Halálos baleset: vádemelési javaslat a zebrán gázoló sofőr ellen

Még tavaly november történt egy halálos baleset a kaposvári Vásártéri úton, a rendőrség vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást.

Sonline

Az ügy adatai szerint Kaposváron, a Vásártéri úton közlekedett autójával egy somogyjádi sofőr még tavaly november 30-án, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elütött egy 69 éves nőt. Az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A büntetőeljárás keretében a balesetvizsgálók – szakértők bevonásával – kiderítették, hogy az 54 éves sofőr nem biztosított elsőbbséget a neki balról-jobbra, a kijelölt gyalogátkelőhelyen átkelni szándékozó hölgynek. A rendőrök a férfit halálos közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Kaposvári Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában