ítélet

2019.01.17. 10:30

A nádasban rejtegette a puskát az orvvadász

Bűnösnek találta a a bíróság azt a megrögzött orvvadászt, aki a Marcali környéki erdőkben garázdálkodott.

K.G.

vadász, puska, fegyver

2015 áprilisában egyszer már elítélte a Marcali Járásbíróság orvvadászat, lopás és állatkínzás miatt, ekkor 2 év 6 hónap börtönbüntetést szabtak ki vele szemben, melyet 2018 februárjában töltött ki. Korábban lőfegyverrel visszaélés miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ilyen előzmények után a lőfegyver megszerzésére, tartására engedéllyel nem rendelkező vádlott a szabadlábra kerülése után azonnal újra lőfegyvert, egy puskát és ahhoz tartozó lőszereket szerzett magának, azonban félve a lebukástól, azt jó ideig a falu melletti nádasban elrejtve tartotta.

2018 augusztusában a nádasból a lőszerekkel együtt magához vette a puskát, majd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park kezelésében lévő vadászterületre ment, ahol az egyik magaslesről akart vadakat elejteni, azonban a helyszínre érkező rendőrök megzavarták.

Menekülni kezdett az őt tettenérő rendőrök elől, s a puskát rögtön eldobta, míg a lőszereket futás közben hagyta hátra. A rendőrök a vadászathoz használt fejlámpát, valamint a puskát és az abba betárazott lőszert is megtalálták és lefoglalták.

A Marcali Járásbíróságon a különös visszaesőnek minősülő vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A beismerését a bíróság elfogadta és a Marcali Járási Ügyészség indítványával megegyezően szigorú büntetésre, öt év börtönre ítélte, és eltiltotta a közügyektől ugyanennyi időre. Az ítélet nem jogerős, mert a védelem fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában