rabló csavar

2019.01.24. 08:48

A testét árulta, hogy rabolni tudjon

Testét felkínálva csábította el áldozatát a nő, akiből végül bűntársa pofozta ki a maradék 67.000 forintját.

Sonline

A Siófoki Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a letartóztatásban lévő 23 éves férfit és 18 éves élettársát.

 

A vádlottak megállapodtak abban, hogy a II. rendű vádlott alkalmi szexpartnerétől akár erőszakot is alkalmazva pénzt szereznek.

A II. rendű vádlott 2018. december 23. napján az esti órákban találkozott a sértettel, akinek kocsijában egy az M7-es autópálya mellett félreeső helyen pénzért nemi aktusra került sor, majd a sértett a II. rendű vádlottat vacsorázni és moziba vitte. A sértettel töltött idő alatt a II. rendű vádlott végig telefonon keresztül kapcsolatot tartott társával, akinek jelezte, hogy a sértettnél körülbelül 60.000,-Ft készpénz van, így „le lehet húzni”.

 

Mozi után a sértett a II. rendű vádlottat haza szállította, kérésére azonban a lakóházaktól kissé távolabb állt meg, ahol kis idő múlva megjelent az I. rendű vádlott is. Az I. rendű vádlott ekkor kérdőre vonta a sértettet, hogy mennyiért vitte el a II. rendű vádlottat, majd felszólította, hogy a nála lévő összes pénzt adja át, mert ha nem teszi, a helyszínre hívja a lány futtatóját, illetve szétveri a fejét. Fenyegetésének nyomatékot adva az I. rendű vádlott arcon is ütötte a sértettet, aki félelmében 67.000,-Ft készpénzt adott át.

 

A Siófoki Járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően szabadságvesztés büntetést szabott ki a vádlottakkal szemben, az I. rendű vádlottat három és fél év, míg a II. rendű vádlottat három év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet azonban nem emelkedett jogerőre, mivel az ügyészség súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért és más minősítés megállapítása miatt fellebbeztek. Az I. fokú bíróság a vádlottak letartóztatását fenntartotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában