Bűnszervezet

2019.01.28. 13:44

Eredményes fellebbezés a K. Gusztáv által irányított bűnszervezet ügyében

A Somogy Megyei Főügyészség eredményes ügyészi fellebbezése alapján a Pécsi Ítélőtábla elrendelte annak a két vádlottnak a letartóztatását, akiket a Kaposvári Törvényszék helyezett szabadlábra a K. Gusztáv által irányított bűnszervezet ügyében.

Sonline

A Somogy Megyei Főügyészség 2018 júniusában több rendbeli vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat K. Gusztáv és kilenc társával szemben. A büntetőeljárás jelenleg az elsőfokon eljáró Kaposvári Törvényszéken van folyamatban, – a bíróság eddig két tárgyalási napot tartott – a II. és az V. rendű vádlottak és védők által előterjesztett szabadlábra helyezési kérelmeknek helyt adott és elrendelte szabadlábra helyezésüket.

A törvényszék végzése ellen a Somogy Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be a vádlottak letartóztatásának elrendelése iránt.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla – az ügyészi állásponttal egyet értve – a vádlottak letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig elrendelte hangsúlyozva azt, hogy az eljárás tárgyát képező bűncselekmények olyan mértékű szabadságvesztéssel fenyegetettek, amely önmagában megalapozza a szökés és az elrejtőzés veszélyét azon túlmenően, hogy a vádlottak vonatkozásában a bűnismétlés és bizonyítás veszélyeztetése továbbra is fennáll.számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában