fotók

2019.01.22. 16:48

Hamarosan szabadulhatnak a kaposvári diákgyilkosság elkövetői

A jó magaviseletüknek köszönhetően tavasszal szabadulnak feltételesen a kaposvári diákgyilkosok.

K.G.

Hamarosan kiengedhetik a börtönből a tizenegy évvel ezelőtti kaposvári diákgyilkosság elkövetőit, akiket még fiatalkorúként ítélt el a bíróság. A két fiú és későbbi áldozatuk, egy nagyatádi fiatal a Táncsics gimnáziumba jártak egy osztályba. 2008 tavaszán elhatározták, hogy megölik a barátjukat, mert idegesítette őket a viselkedése. Előre kitervelték a gyilkosságot, és a cinizmusukra jellemző, hogy a szükséges eszközöket, például egy ragasztószalagot a mit sem sejtő áldozatukkal vetették meg egy áruházban.

 

Egy elhagyatott tóhoz csalták a volt barátjukat, aki egyben az osztálytársuk is volt, és ott végeztek vele. A gyilkosságot régóta tervezték, sőt el is mondták az osztálytársaiknak is, de ők nem hittek nekik. Az emberölés után a rendőrök hamar elfogták a tetteseket, mert a térfigyelő kamerák felvételei megmutatták, hogy egy sportnap után a gimnáziumból hármasban mentek a donneri tóhoz.

A két elítélt most töltötte a 28. életévét. Egyikük a lelkésznek segít a börtönben, a másik a börtön konyháján dolgozik, így készülnek a közelgő szabadságra. Azt még nem lehet tudni, hogy visszatérnek-e a somogyi megyeszékhelyre, ahol ügyük nagy port vert fel, s mai napig nem feledkeztek meg róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában