Kutyatámadás

2019.02.27. 09:00

Elaltathatják az ötvöskónyi kisfiúra támadó kutyákat

A marcali sintértelepre szállították az Ötvöskónyiban elhíresült harci kutyákat.

K.G.

Mint arról beszámoltunk, a kutyák kiszökve a gazdájuk udvaráról az utcán súlyosan megsebesítettek egy 13 éves kisfiút Ötvöskónyiban. A gyerek a húgát védte a támadó ebektől az óvoda előtt, közterületen. Időközben a kutyákat a marcali-horvátkúti sintértelepre vitték, mert velük van szerződése az önkormányzatnak. Ha a gazdájuk nem megy értük, a kutyákat elaltatják, s ennek vészesen közeleg a határideje. Idő közben veszélyesnek nyilvánították a három kutyát, mert embert martak, és emiatt a veszélyes kutyák tartási kötelezettségeinek kell megfelelnie a tulajdonosnak, ha mégis elhozza őket a sintértelepről. A beszállítás után chip-pel látták el az ebeket, és be is oltották.

– Ha a tulajdonos elhozza a három ebet, ivartalanítania kell, és úgy kell tartania, ahogy azt a veszélyes kutyák esetében előírják, s mindezt a járási főállatorvos ellenőrzi – mondta el érdeklődésünkre Varga Katalin Ötvöskónyi jegyzője. – Amennyiben ezeket a kötelezettségeit elmulasztja, akkor szintén elaltatják a kutyákat. A két hetes határidő hamarosan lejár, de tudomásunk szerint nem jelentkezett még a tulajdonos az ebekért.

A gazda házánál a veszélyes ebeken kívül maradtak még kutyák, ezzel kapcsolatban Varga Katalin megjegyezte: csak akkor van hatásköre a jegyzőnek elvitetni a többi kutyát, ha emberre támadnak, ám még nem adták jelét annak, hogy veszélyesek lennének. Az ügyben a rendőrség folytat eljárást, hogy megállapítható-e a tulajdonos mulasztása és felelőssége.

A sérült kisfiú azóta hazatért a kórházból, de csak egy járókerettel tud közlekedni az utcán. A község polgármestere és a jegyző is meglátogatták. A gyermek a körülményekhez képest jól van, de a lelkiállapota rossz. Az eset után szótlan lett, mintha még mindig sokkos állapotban lenne, láthatóan megviselték a történtek.

Fotónk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában