Tűzhalál

2019.02.28. 17:54

Nem tudják mi okozta a tüzet, amelyben két kaposvári nő lelte halálát

Még mindig nem tudják, hogy mi okozhatta azt a lakástüzet, amelyben egy 21 éves egyetemista lány és az édesanyja életüket vesztették tavaly október 21-én a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály utcában.

K.G.

Az eset után a rendőrség az első közlésében kizárta az idegenkezűséget, és közigazgatási eljárásban kezdte vizsgálni a kettős halálesetet. Azonban decemberben átminősítették az eljárást, és azóta egy büntetőeljárás keretében igyekeznek fényt deríteni a történtekre. Mindez sok találgatásra adott okot, mert Kaposváron sokan ismerték az áldozatokat.

Molnár Gábor, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a kaposvári közgyűlés előtt képviselői kérdésre beszámolt a nyomozás állásáról, és arra is kitért, hogy miért folyt így az eljárás. Elmondta, hogy a közvetlenül a tűz után tartott helyszíni szemlén a tűzvizsgáló még vétlen tűzesetet valószínűsített. Később azonban az igazságügyi szakértő hosszú hetek vizsgálódása után sem tudta megállapítani, hogy mi volt a tűz keletkezésének oka. A főkapitány szerint ez még nem jelenti azt, hogy kijelenthető, hogy biztosan szándékos gyújtogatásról van szó. A megindított büntetőeljárás azonban szélesebb alapot adhat ahhoz, hogy kideríthessék, hogy mi történt valójában. Molnár Gábor hozzátette: jelenleg is nyomoznak, de a felelőssége teljes tudatában kijelenti, hogy nincs olyan adat a birtokukban, amely alapján bárkit gyanúsítani lehetne a gyújtogatással, illetve azzal, hogy a két nő halálát okozta.

 

Ezek is érdekelhetik