Vadászbaleset

2019.02.28. 13:05

Egy nyomozó lőtte le a vadásztársát Szóládon

Nem somogyi rendőr volt a részese annak a tragikus vadászbalesetnek, amelyben egy hivatásos vadász életét vesztette hétfőn este egy Szólád közeli erdőben.

K.G.

A rendőr véletlenül lőtte fejbe a társát a vadászat után, a baleset áldozata azonnal meghalt. Értesüléseink szerint egy alföldi nyomozó adta le a végzetes lövést az akaratán kívül, aki egyébként nem magas rangú rendőrtiszt. Egy 52 éves vadász volt az áldozat, aki a Kőröshegyi Völgyhíd Vadásztársaság alkalmazottjaként dolgozott, és a vendégvadászként Somogyba érkező rendőrrel jól ismerték egymást.

Az eset nyolc kilométerre történt a műúttól, ahová a vadászok autóval érkeztek, hogy egy szarvast ejtsenek el. A vadász kiszállt, hogy kizsigerelje a leterített vadat. Közben azonban a gyanú szerint a rendőr a vadászpuska kitárazása közben véletlenül elsütötte a fegyverét, amelynek csövében még egy lőszer maradt. Információink szerint nem csak ketten voltak a helyszínen. Négyen vettek részt a vadászaton, így a történteknek tanúi is vannak, ami megkönnyíti, hogy a hatóságok feltárják a tragédia körülményeit. A történtek miatt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak büntetőeljárást, az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja. A szükséges nyomozati cselekményeket a főügyészség kaposvári regionális osztálya folytatja le.

Korábbi cikkünk az esetről itt olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában