bűncselekmény

2019.03.02. 11:27

A lánya temette el a kertben az idős asszonyt

Az idegenkezűséget a rendőrség ugyan kizárta, de újabb tények láttak napvilágot.

Kovács Gábor

Megdöbbentő bejelentés érkezett pénteken a rendőrségre Öreglakon, miszerint egy nagyhegyi háznál egy idős nő holttestét elásták. A kiérkező rendőrök egy ház hátsó kertjében egy sírt találtak. A temetkezési vállalat munkatársai a nyomozók jelenlétében hantolták ki a holttestet, melyet megvizsgált az igazságügyi orvosszakértő, és elsődlegesen kizárta az idegenkezűséget.

A családi házban egy 80 éves nő és az őt gondozó lánya éltek az idős asszony nyugdíjából, nehéz körülmények között. Az anya 2017-ben az év végén betegségben elhunyt, ezután az 59 éves lánya a kertben temette el. A Somogy Megyei rendőr-főkapitányság szombaton közölte, hogy a nyomozásban beszerzett információk alapján felmerült a segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja, ezért az elhunyt lányát a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Információink szerint a 80 éves asszony halála előtt sokat betegeskedett, azonban nem szedett gyógyszert, és nem járt orvoshoz. A lányával szűkös körülmények között éltek. Amikor az idős nő otthon meghalt, a lánya nem fordult a hatóságokhoz. A házi temetés után sajátos sírhelyt alakított ki, virágokat és mécseseket is elhelyezett. Értesüléseink szerint beismerő vallomást tett a nyomozóknak. A rendőrség vizsgálja, hogy a haláleset után a lány felvette-e az elhunyt anyja nyugdíját, és ha igen, akkor ezért is felelősségre vonás várhat rá. Úgy tudjuk, az esetre akkor derült fény, amikor egy évente tartott látogatáson családgondozók keresték fel a családot, nekik tűnt fel az idős asszony hiánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában