nem tréfált

2019.06.19. 09:46

Fűrésszel tervezte elvágni adósa nyakát a férfi

A Marcali Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki baltával és fűrésszel szerzett érvényt követelésének.

K.G.

A 28 éves, Marcali közelében élő vádlott 2019 januárjában tízezer forintot adott kölcsön az egyik ismerősének, de hiába kérte többször is vissza a pénzt, az adósa nem fizetett.

A férfi májusban megelégelte, hogy a sértett még mindig nem adta meg pénzét, ezért ittasan felkereste, hogy behajtsa a tartozást. A másik férfi éppen fát vágott egy falubeli udvarában. Nem volt nála elég pénz, de megígérte, ha végez a munkával, hazamegy és fizet. Az indulatos vádlottnak ez azonban nem tetszett, ezért egy baltát magához véve kergetni kezdte a sértettet, miközben azzal fenyegette, hogy megöli.

A vádlott egy idő múlva felhagyott a sértett kergetésével és látszólag békülékenyen az udvaron lévő melléképületbe hívta be azzal, hogy beszéljék meg a dolgot. Ott azonban a falhoz nyomta és egy fűrészt a nyaka elé tartva tovább fenyegette. Végül elengedte a sértettet, aki hazafelé értesítette a rendőrséget, illetve másnap megfizette tartozását.

A Marcali Járásbíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően négy év börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, továbbá elrendelte korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek.

Képünk csak illusztráció, nem az önkéntes igazságkeresőt ábrázolja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában