videó!

2019.07.11. 08:25

Világháborús fegyvereket gyűjtöttek illegálisan a fiatalok

Engedély nélküli tartással és forgalomba hozatallal elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat hat férfi ellen a Kaposvári Járási Ügyészség.

K.G.

A Somogy megyében élő vádlottak közül négyen baráti kapcsolatban álltak, míg az ötödik egyikük édesapja.

A huszonéves vádlottak élénken érdeklődtek a második világháborús fegyverek és hadianyagok iránt, ezért 2016 elejétől fémkeresővel járták Somogy és Fejér megye harcokkal érintett területeit, majd az ott talált robbanóanyagot is tartalmazó eszközöket már a helyszínen vagy otthonukban jobbára szakszerűtlenül hatástalanították. A portyáikon több német és orosz robbanóanyag felhasználására szolgáló készüléket és robbanóanyagot találtak, amiket aztán otthonaikban engedély nélkül tartottak, így orosz repeszgránátot, bunkerromboló tüzérségi gránátot, ami több mint 5 kiló (TNT) trinitrotoluol.

Egyikük sem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel, ennek ellenére 2018 évtől lakóhelyükön illegálisan éles lőfegyvereket és lőszereket is tároltak, amiket egy vádlott társuk adott el háborús relikviákért cserébe.

Hárman rendszeresen fogyasztottak Budapestről beszerzett marihuánát, mivel azonban azt drágán tudtak beszerezni, elhatározták, hogy saját maguk termesztik. 2017 szeptemberében egyikük bárdudvarnoki otthonának alagsorában ültették el a növényt.

Az ügyészség valamennyi vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában