traffipax

2019.08.14. 09:00

A száguldóknak gyorsan jön a csekk is

Tispol Speed elnevezéssel közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartanak vasárnapig, az európai kampány elsősorban a gyorshajtók kiszűrésére irányul.

Harsányi Miklós

Traffipax információk

Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: az akció idején a megye hat kapitányságának illetékességi területén zajlik ellenőrzés, melyben a végrehajtáshoz a főkapitányság valamennyi rendelkezésére álló sebességmérő berendezése részt vesz. Arra a felvetésre, miszerint milyen gyakran buktak le a nyáron külföldi gyorshajtók megyénkben, illetve hogyan hajtják be rajtuk a bírságot, az SMRFK munkatársa arról számolt be: ezt a problémát orvosolta az Európai Uniós egy közös uniós jogszabállyal. Mely lehetővé tette, hogy a tagállamok egyszerűen megosszák egymással az országukban regisztrált gépkocsik és tulajdonosaik – üzembentartóik – adatait.

Ezzel a szabálytalanságot elkövető vezetőt a nemzeti nyilvántartásban szereplő adatai alapján ki tudják értesíteni más tagállamból is, s a vétségért megállapított büntetést ki tudják szabni. Harsányi Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában