közokirat-hamisítás

2019.08.07. 09:17

Kamu bizonyítványt vett magának, hogy jogsit szerezzen

Hamis általános iskolai bizonyítványt vett magának egy 24 éves férfi, hogy jogosítványt szerezhessen. A Kaposvári Járási Ügyészség közokirat-hamisítás miatt emelt vádat ellene.

K.G.

A kaposvári férfi nem végezte el az általános iskolát, így nem rendelkezett a vezetői engedély megszerzéséhez szükséges alapfokú végzettséggel. 2018 januárjában Budapesten kiállíttatott magának egy hamis általános iskolai bizonyítványt, majd ezzel Kaposváron beiratkozott egy autóvezetői tanfolyamra.

A férfi a tanfolyam elvégzése után a hamis bizonyítvány bemutatásával gépjárművezető vizsgára jelentkezett, amit sikeresen teljesített, ezután a Kaposvári Járási Hivatalban kérte a jogosítvány kiállítását. A vádlottnak valótlan okiratok alapján állították ki a jogosítványt, de a kaposvári nyomozók tudomást szereztek az esetről és büntetőeljárást indítottak a férfi ellen.

Az ügyészség a büntetett előéletű, a nyomozás alatt beismerő vallomást tett vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában