fotók

2019.08.13. 16:00

Mentőhelikopter és a tűzoltók is dolgoztak a hétvégén

A tűzoltókat hússzor riasztották a hétvégén, elsősorban műszaki mentéseknél segítettek, de több tűzesethez is vonultak.

Harsányi Miklós

A legtöbb baleset az M7-es autópálya somogyi szakaszán történt. Teherautónak hajtott egy személyautó a sztrádán, Sávoly térségében, a főváros felé vezető irányban. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a személyautó a belső szalagkorlát mellett fűnyírást végző járműveknek rohant. – A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók érkeztek a balesethez – közölték.

– A sérült járművet áramtalanították, s a rend­őri helyszínelés után elvégezték a roncs műszaki mentését, felszámolták a közúti akadályt, s felitatták az útra folyt olajat is. Egy mentőhelikopterre is szükség volt a balesetnél.

Siófok térségében az M7-es autópályán a Budapest felől érkező oldalon kigyulladt egy személygépkocsi motortere, a tűz az utastérre is átterjedt. Négyen utaztak a járműben, mindenki idejében ki tudott szállni. A siófoki hivatásos tűzoltók a lángoló gépkocsit habosított vízsugárral oltották el.

Kaposhomokon, a szőlővel betelepített Telekhely külterületén egy műveletlen telken a száraz avar és az aljnövényzet kapott lángra. A tűz csaknem 150 négyzetméteren égett, s veszélyeztette a mellette elterülő fenyves erdőrészt, s a közeli présházakat is. A kaposvári hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral valamint kéziszerszámokkal oltották el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában