tispol

2019.08.01. 09:00

Teherautósokat, buszosokat érintett a rendőri akció

A rendőrök 73 tehergépkocsi és autóbuszt ellenőriztek a legutóbbi Tispol közlekedésbiztonsági akcióban megyénkben.

Harsányi Miklós

Tispol ellenšrzŽs Kaposv‡ron

Hat gépkocsivezetővel szemben közigazgatási eljárást indítottak, s akadt olyan sofőr is, akinek nem voltak rendben az okmányai. Augusztus közepén újabb közúti razzia lesz.

Trcuk & Bus címmel szervezték meg az átfogó közúti vizsgálatot. Hosszú Balázs, a Somogyi Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre szerdán közölte: kollégái fokozott figyelmet fordítottak a vezetés és pihenőidővel valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására, emellett a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségének vizsgálatára.

– Összesen 73 tehergépkocsit, illetve autóbuszt ellenőriztek a rendőrök – közölte Hosszú Balázs szóvivő. Hozzátette: hat gépkocsivezetővel szemben közigazgatási eljárást indítottak a vezetési idővel kapcsolatos szabályszegésért, két esetben nem megfelelő rakományrögzítés miatt. Egy sofőrnek az okmányaival kapcsolatban volt szabályszegése, míg három vezető nem tartotta be a sebességkorlátozásokat.

A járművezetők nem lélegezhetnek fel, rövidesen újabb közúti vizsgálatokra számíthatnak. A szóvivőtől tudjuk: a Tispol éves ellenőrzési terve alapján az idén még négy nemzetközi közúti ellenőrzést tartanak, legközelebb augusztus 12 és 18 között, mely a sebességellenőrzésre és a gyorshajtók kiszűrésére terjed ki. Hosszú Balázs rámutatott: a Tispol célja, az európai szintű közúti ellenőrzésekkel is hozzájáruljon az Európai Bizottság által meghatározott közösségi célok eléréséhez, mely szerint 2010 és 2020 között felére csökkenjen a közúti balesetben meghalt személyek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában