baleseti összesítő

2019.08.20. 14:37

Többen megsérültek tegnap a megye útjain

Az elmúlt 24 órában a rendőrök négy személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Sonline

Kaposvár külterületén a 67-es számú főútvonal 53+400. kilométerszelvényében 2019. augusztus 19-én 20 óra 20 perckor két személygépkocsi ütközött össze. A balesetben hárman könnyebben megsérültek. A baleset körülményeit a Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Balatonújlak külterületén, az M7 autópálya lehajtó és 68-as számú főút kereszteződésében 2019. augusztus 19-én 18 óra 30 perckor szintén két személyautó ütközött össze. A baleset következtében egy személy megsérült, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vittek. Az eset körülményeit a Marcali Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Siófok belterületén két baleset is történt. 17 óra 50 perckor egy személyautó motorkerékpárral ütközött, valamint 19 óra 30 perckor egy segédmotoros kerékpár és egy biciklis ütközött össze. Mindkét baleset során egy-egy személy sérült meg könnyebben. A körülményeket a Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A balesetek az elsőbbségadási szabályok betartásával elkerülhetők lettek volna! A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy a STOP táblánál minden esetben meg kell állni! Az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél – a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt – meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.

Aki a fenti szabályokat megszegi nem csak a saját életét, testi épségét, de másokét is veszélyezteti! A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az elsőbbségi jog megsértése továbbra is az egyik legfőbb baleseti ok, ezért soha ne kockáztassanak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában