helyszínen a tűzoltók

2019.09.23. 12:30

Közúti balesetből és tűzesetből is bőven volt a hétvégén

22 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében a hétvégén.

Sonline

Az egységek tűzesetek felszámolásában és műszaki mentésekben egyaránt részt vettek. A megyei tevékenység-irányítási központba négyszer érkezett téves jelzés hétvégén.

Pénteken a Dráva folyón egy a parthoz kikötött, körülbelül 15 méter hosszú fémvázas hajó az alacsony vízállás miatt megfeneklett egy homokpadon, ennek következtében megdőlt, és olaj szivárgott belőle. A barcsi hivatásos tűzoltók a kiérkezést követően csónakkal megközelítették a megdőlt járművet és tömítőanyag használatával megállították a szivárgást. A megsüllyedt hajóból ezután kiszivattyúzták a vizet, és a vízügy szakembereivel együttműködve egy erőgép segítségével álló helyzetbe állították azt. Az olajszivárgás mértéke csekély volt, nem érintett egybefüggő vízfelületet.

A 67-es számú főúton, a Gamási lehajtónál két személygépkocsi ütközött pénteken délután. A járművekben összesen négyen utaztak, mindenki saját erejéből ki tudott szállni az autókból. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Szombaton délután Kisbárapáti külterületén, egy hektáron kapott lángra a vegetáció. A lángok a közeli kukoricatáblákat és egy erdősávot is veszélyeztették. A kiérkező kaposvári hivatásos egységek a tüzet kéziszerszámokkal és két vízsugárral közel egy óra alatt oltották el.

Somogyszobon, a Szent Imre utcában egy családi ház pincéjében található, vegyestüzelésű kazánhoz tartozó kéményben a lerakódott korom beizzott szombaton koraeste. A tűz az épületre nem terjedt át. A nagyatádi hivatásos és a bolhási önkéntes tűzoltók a kazán tűzteréből eltávolították az izzó parazsat, majd ezután a kéményt kitisztították.

Balatonlellén a Vágóhíd utcában egy családi ház tetőtéri konyhájában keletkezett tűz szombaton este. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kiérkezéskor lánggal való égést már nem tapasztaltak. Az egység az épületet átszellőztette, majd a még izzó részeket megbontotta és eloltotta.

Vasárnap délelőtt Nagyatádon, a Kossuth utcában egy 10 m-es akácfa dőlt az útra a fél útpályát elzárva. A nagyatádi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a kidőlt fát.

Kaposfőn, a Ságvári utcában egy családi ház konyhájában a tűzhelyen felejtett étel meggyulladt vasárnap délben. A helyszínre riasztott kaposvári hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Az utómunkálatok során az egységek az épületet átszellőztették.

Buzsák külterületén egy személygépjárműben keletkezett technológiai hiba miatt meggyulladt az aljnövényzet vasárnap délután. A marcali hivatásos tűzoltók kiérkezésekor mintegy 500 négyzetméteres terület állt lángokban. Az egység két vízsugárral eloltotta a tüzet, és áramtalanította a műszaki hibás járművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában