szomorú múlt

2019.09.30. 11:59

Meghalt a Szita Bence gyilkosság utolsó elkövetője is

Meghalt a Szita Bence gyilkosság utolsó élő elkövetője is a börtönben.

K.G.

Hétfőn kilenc órakor kezdődött el a Kaposvári Törvényszéken a tavaly októberben 11 éves korában brutális körülmények között megölt Szita Bence gyilkosságával gyanúsítottak pere. Ártatlannak vallotta magát Szita Bence egyik feltételezett gyilkosa. Bogdán József állítja: a médiából tudta meg, mivel vádolják. Vallomást sem akart tenni, így a bíró felolvasta korábbi kihallgatásainak jegyzőkönyveit. Ebből kiderült, a férfi két héttel a fiú meggyilkolásának napja előtt ismerte meg P. Erikát, akit az utcán szólított le. Elmondása szerint több alkalommal intim kapcsolatba is került a nővel. A tárgyalás délelőtt 9 órakor kezdődött a Kaposvári Törvényszéken. A tárgyalóteremben vannak Bence hozzátartozói, nevelőapja és annak lánya és a fiú édesanyja is. A három tettes közül csak ketten vállalták arcukat és nevüket, a két férfi.

Fotó: Lang Róbert

Az egész országot megrázta, amikor 2012-ben a mostohaanyja felbujtására két férfi megölte a 11 éves felsőmocsoládi kisfiút, Szita Bencét. Kegyetlen módon végeztek vele Sántos külterületén, egy erdőben. Gyilkosai később kiásták a holttestét és Toponár környékén újra elrejtették. A három tettest tényleges életfogytiglanra ítélték. A mostohaanya, P. Erika 2017-ben meghalt mellrákban, lemondva a kemoterápiás kezelésről. Az idén nyáron szintén rákban hunyt el B. József, a másik elítélt gyilkos. A napokban egy börtönkórházban a harmadik elkövető, K. József is életét vesztette hosszan tartó, súlyos betegségben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában