visszaélés

2019.10.24. 09:22

Álprofilokon át fenyegetőztek a fiatalok

A Nagyatádi Járási Ügyészség személyes adattal visszaélés és zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 27 éves kaposvári férfival és 20 éves román állampolgárságú, de magyar nemzetiségű társával szemben, akik a sértettek közösségi oldalon létrehozott profiljaival éltek vissza, és azzal követtek el további bűncselekményeket.

K. G.

A vádlottak egy online játékon keresztül ismerték meg egymást, majd jó viszonyba kerültek, tartották a kapcsolatot és személyesen is találkoztak egymással. A kaposvári férfi ezzel egy időben szeretett volna kapcsolatot létesíteni egy lánnyal, aki erre nem mutatott hajlandóságot. Ekkor a vádlottak az egyik közösségi oldalon bosszúból létrehoztak a lány személyes adataival egy kamuprofilt, majd a sértett adataival és fényképével társkereső oldalon regisztráltak.

A vádlottak ezután hozzáférést szereztek egy kaposvári férfi közösségi oldal profiljához is, és arról a vádlott volt felettesét több alkalommal trágár módon szidalmazták, fenyegették. Miután a sértett ezekre nem reagált, a gyermeket vették célba, akinek szintén több fenyegető üzenetet küldtek. Ezenkívül a jogosulatlanul használt felhasználói profilról kaposvári polgárőröket is szidalmaztak, fenyegettek; sőt, a profil eredeti tulajdonosa nevében verekedésre felhívó üzeneteket küldtek nekik.

Az ügyészség a beismerő vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Ezek is érdekelhetik