gyilkosság

2019.10.01. 15:42

Elítélték az iharosi gyilkost

A Pécsi Ítélőtábla határozatával jogerőre emelkedett az elsőfokú ítélet azzal az iharosi férfival szemben, aki többször bántalmazta élettársát, majd egy közös italozás alatt a barátját megölte.

K.G.

Az iharosi férfi 2017 őszén élettársát ittasan többször, súlyos sérüléseket okozva bántalmazta, majd 2018 februárjában egy születésnapi italozás közben, részegen a nála vendégeskedő barátjával veszekedni, illetve utóbb dulakodni kezdett. A barátját előbb fojtogatta, majd egy 15,5 centi pengehosszúságú késsel mellkason szúrta.

A vádlottat az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék emberölés, valamint kapcsolati erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 15 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője a enyhítésért, illetve a kapcsolati erőszak vádja alóli felmentésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség a korábbi ítélet helybenhagyására tett indítványt. A Pécsi Ítélőtábla a másodfokú ülésen a főügyészség indítványának megfelelő végzésével az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában