fotók

2019.10.04. 09:54

Illegális autóbontót számolt fel a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy megyei munkatársai egy családi ház udvarában engedély nélküli autóbontót találtak.

Sonline

A pénzügyőrök a társhatóságok munkatársaival együtt fémkereskedelmi ellenőrzéseket tartottak Somogyban. Az akció célja az illegális fémkereskedelem megelőzése, feltárása volt.

Egy ellenőrzésen kiderült, hogy egy férfi a családi háza udvarán járművek bontásával foglalkozik. Állítása szerint az autókat ismerőseitől kapta, azokból kiszerelte a még használható alkatrészeket, amiket vissza is adott a korábbi tulajdonosnak. A megmaradt karosszériát a bontási munkáért cserébe értékesítette.

A tulajdonos engedély nélkül végezte kereskedett a fémmel, ezért az ingatlanon található gépjármű-karosszériát a pénzügyőrök lefoglalták. A NAV munkatársai felszólították, hogy a hulladékot szállítsa el, és fémkereskedőnek, vagy fémhulladék-gazdálkodónak adja át. A tulajdonos a megadott határidőig nem szállította el a fémhulladékot, ezért a pénzügyőrök a társszervek munkatársaival tértek vissza a helyszínre. A NAV munkatársai az udvaron tárolt karosszériát lefoglalták és elszállíttatták. A lefoglalt készletben veszélyes anyagot is találtak, például gumiabroncsot, akkumulátort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában