csalás

2019.11.27. 09:00

Felélte az elcsalt milliókat

A Fonyódi Járási Ügyészség 25 rendbeli csalás miatt emelt vádat azzal a 27 éves budapesti férfival szemben, aki interneten feladott valótlan hirdetésekkel csalt ki pénzeket a gyanútlan sértettektől.

K. G.

A vádlottat korábban csoportosan elkövetett rablásért fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, melyből 2018 áprilisában szabadult feltételesen, azonban alig telt el néhány nap, amikor újra bűncselekményeket követett el. Különböző hirdetési oldalakon olyan gépkocsikat, kishajót, műszaki cikkeket hirdetett meg eladásra, amelyekkel valójában nem rendelkezett.

A jelentkező sértettektől minden esetben a vételár, illetve előleg utalását kérte, majd miután az összeg a bankszámlájára megérkezett, azt felvette és felélte. Összesen hat bankban nyitott folyószámlát azért, hogy a vevőktől érkező átutalásokat kezelni tudja. A csalássorozatot 2018 áprilisa és novembere között követte el, összesen 25 sértettet ejtett tévedésbe, akiktől 50 ezer és 1,2 millió forint közötti összegeket csalt ki. Végül a fonyódi nyomozók elfogták, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását. Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő vádlott ellen börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés hosszát 6 évben határozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában