kattant a bilincs

2019.11.11. 09:18

Megtámadtak egy piacra tartó idős nőt

Erőszakkal akarta megszerezni egy piacra tartó idős asszony pénztárcáját egy 61 éves férfi Kaposváron.

K.G.

Az ittas férfi 2019 júliusában felfigyelt a szatyraival piacra tartó 82 éves asszonyra és elhatározta, hogy megszerzi az értékeit. A járdán elállta az útját, majd amikor a sértett megpróbálta kikerülni, megragadta a csuklóját. A tettes a másik kezével igyekezett elvenni a mobiltelefont és pénztárcát tartalmazó kézitáskát.

Kirántotta az idős asszony kezében lévő szatyrot, amitől a sértett elvesztette az egyensúlyát. Hangosan kiabálni kezdett, mire a férfi elővett egy konyhakést és ráfogta. A kiabálásra felfigyelt egy ott dolgozó munkás, aki az idős nő segítségére sietett, ettől a vádlott megijedt, a kést eltette, majd elmenekült.

Az asszony segítségére siető férfi követte, amíg a rendőrök a helyszínre értek, elfogták és őrizetbe vették a támadót. A Kaposvári Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatást. Felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására a koránál fogva korlátozottan képes áldozat sérelmére elkövetett rablás miatt emeltek vádat.

Az ügyészség fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a vádlott a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés hosszát 6 évben állapítsa meg.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában