ítélet

2019.11.19. 10:27

Migránsokat akart csempészni, de rajtavesztett

A Nagyatádi Járási Ügyészség embercsempészet előkészülete miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 32 éves iraki állampolgárságú férfit, aki nyolc szintén iraki állampolgár illegális határátlépéséhez biztosított segítséget.

K. G.

Mórahalom, 2016. február 22. Migránsok a vajdasági oldalon a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében 2016. február 22-én. A hétvégén 501 határsértõt fogtak el a rendõrök. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán

Az Olaszországban tartózkodási engedéllyel élő vádlott 2019 októberében egy be nem azonosítható bűntársával megegyezett abban, hogy egy teherszállításra alkalmas gépkocsival a megbeszélt időpontban megjelenik a somogyi államhatár közelében. A férfi a megállapodás szerint megérkezett a furgonnal a határ közelébe, majd várta honfitársait. Az illegális határátlépők azonban már nem jutottak el az egyeztetett találkozási helyre, mert a rendőrség elfogta őket. Ezután igazoltatták a várakozó vádlottat.

A letartóztatásban lévő iraki férfivel szemben a bíróság 1 évi és 4 hónapi börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában