ellenőrzések

2019.12.22. 14:50

A karácsonyi razzia az utakon: nem találtak ittas sofőrt

A karácsonyi ünnepi szolgálat főpróbájaként összehangolt közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a siófoki rendőrök a hétvégén.

K.G.

Megvizsgálták a biztonsági övek, a gyermekbiztonsági rendszerek, gyermekülések előírásszerű használatát az autókban, és azt is, hogy a motorkerékpárosok viselnek-e bukósisakot.

A rendőrök több mint 250 járművezetőt ellenőriztek Siófokon, ezúttal azonban az alkoholszonda egyetlenegy sofőrnél sem mutatott pozitív eredményt. Az egyenruhások kisebb közlekedési szabálysértések elkövetése miatt tíz sofőrt figyelmeztetésben részesítettek, nyolcat pedig szankcionáltak, egyebek mellett szabálytalan előzés és a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az év végi ünnepek ideje alatt jelentősen nő a közúti forgalom. Sokan ülnek olyanok is a volán mögé, akik csak ritkán vezetnek, és a napi rutinnal nem rendelkeznek, ezért fontos, hogy legyünk türelmesek egymással szemben. A balesetek elkerüléséért ugyanis a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában