gyászos trükk

2019.12.10. 09:06

A kertben temette el anyját és felvette a nyugdíját

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat azzal az asszonnyal szemben, aki huzamosabb időn keresztül vette fel elhunyt édesanyja nyugdíját, illetőleg az utána járó ápolási díjat Öreglak-Barátihegyen.

K. G.

Az asszony egyedül élt édesanyjával nehéz anyagi és szociális körülmények között. A vádlott 80 éves édesanyja az időskorral együtt járó sorsszerű megbetegedésekben szenvedett, ezért 2017 decemberében otthon elhunyt.

A vádlottnak az elhunyt anyja nyugdíján és az ápolási segélyen kívül más jövedelme nem volt, ezért a nélkülözéstől való félelmében elhatározta, hogy eltitkolja édesanyja halálát. A holttestet a kertjükben elföldelte, ott később egy sírt is kialakított, amit a lehetőségeihez mérten igyekezett gondozni.

A vádlott nem jelentette anyja halálát a nyugdíjfolyósítónak, így egészen 2019 májusáig felvette az édesanyja után járó ellátásokat, melynek összege havonta 120 ezer forint volt. A másfél év alatt ilyen módon összesen majd 1 millió 700 ezer forinthoz jutott jogosulatlanul. Végül a szociális gondozók elkezdték keresni az idős asszonyt, így derült fény a történtekre. Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában