óvó szeretet

2019.12.13. 09:27

Hősiesen védte kishúgát a harci kutyáktól

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség egy 44 éves férfi ellen, akinek az ingatlanából kiszökött kutyái megmartak egy iskolába igyekvő 13 éves gyereket.

K.G.

Fotó: ROHRIG DANIEL

A kutyatartó ötvöskónyi házának udvarán szabadon tartotta 9 pitbull terrier fajtájú kutyáját. A férfi tudta azt, hogy az ebek veszélyesek és azt is, hogy a kutyák a kerítést átugorva többször kiszöktek, majd fenyegető fellépésükkel a falu utcáin közlekedőket megijesztették, ennek ellenére nem tette biztonságossá az udvart, állítja az ügyészség.

2019 januárjában a reggeli órákban a felelőtlen állattartó 3 oltatlan kutyája ismét a faluban kóborolt, amikor a község parkjánál felfigyeltek a sértett fiúra és kistestvérére. A falkában lévő ebek a gyerekek felé iramodtak, amit a fiú látott, ezért húgát hátra küldte és biciklijével a támadó kutyák elé állt. A megvadult ebek a gyereket test szerte marcangolni kezdték, fején, arcán és végtagjain súlyos, 20 hét alatt gyógyuló sérüléseket okoztak.

A férfi időközben felfedezte kutyái szökését, és csak a közbeavatkozása fékezte meg az állatait. A támadásban részt vevő veszélyes ebeket elkobzásukat követően közigazgatási eljárásban elaltatták. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában