büszkeségfal

2019.12.27. 09:00

Kitüntetett helyre kerültek az év rendőrei Somogyban

Büszkeségfalra kerülnek fel ezentúl az év rendőrei Somogyban. Egyikük Pécsi Zoltán címzetes alezredes, aki bűnügyi kategóriában a marcali rendőrkapitányság kiemelt fővizsgálójaként nyerte el az elismerést az idén két kollégájával együtt.

K.G.

Arra a kérdésre, hogy mivel érdemelte ki a kitüntetést, azt felelte: talán azzal, hogy hosszú évek óta a legjobb tudása szerint becsülettel megpróbálja végezni a munkáját, de a kollégák segítsége és a parancsnokai munkája is kellett a sikerhez.

Pécsi Zoltán 1992 október elején szerelt fel a marcali kapitányságra. Járőrként kezdte pályafutását, majd decemberben alakult a böhönyei rendőrőrs, s azonnal ott dolgozott. Az elmúlt évek alatt volt járőr, körzeti megbízott, előadó, főelőadó. 1998-tól bűnügyi vizsgálóként dolgozik, előbb Böhönyén, majd 12 évvel ezelőtt már a marcali kapitányság vizsgálati osztályán.

Munkája során megismerte a kistelepülések bűnügyi helyzetét, szerette járni a somogyi vidéket, jó kapcsolata volt a helyiekkel. Jelenlegi feladata a marcali kapitányság nyomozási jogkörébe tartozó bűnügyek vizsgálata, illetve a megyei főkapitányság is kijelöl számára ügyeket.

Amikor emlékezetes ügyek után kutat a múltjában, megemlít egy cifra esetet: egy rablás miatt kellett eljárniuk a hajdani vései menekülttáborban. Szomáliai volt a sértett, szerb-horvát az elkövető és afgánok a tanúk. Ahhoz az ügyhöz bizony sok tolmács kellett.

Pécsi Zoltánnak három lánya van, a nagyobbik munkát keres, a másik Barcson két tan­nyelvű középiskolába jár, a legkisebb általános iskolás. Abban nőttek fel, hogy az apjuk rendőr, de ők még nem választották a rendőri pályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában