átvert mezőgazdászok

2019.12.03. 09:37

Nemlétező munkagépeket kínált a csaló

A Kaposvári Járási Ügyészség 12 rendbeli, milliós összegre elkövetett csalás miatt emelt vádat egy 39 éves büntetett előéletű mezőszemerei férfi ellen, aki országszerte sok mezőgazdasági vállalkozót ejtett tévedésbe a valótlan hirdetéseivel.

K. G.

A korábban csalás miatt már elítélt vádlott 2018 decemberétől kezdődően kezdett hamis hirdetéseket feladni az interneten, melyekben olyan nagy értékű mezőgazdasági gépeket, köztük traktorokat, nehézpótkocsikat, de még úthengereket is kínált eladásra. A nem létező munkagépeket jelentősen a piaci ár alatt hirdette meg, így sok érdeklődő figyelmét felkeltette.

A vevőktől minden esetben előleg vagy a vételár egészének előre utalását kérte, ezért négy pénzintézetnél nyitott bankszámlát, majd az összegek beérkezése után a sértettek számára elérhetetlenné vált és hirdetést törölte. Így 12 sértettet ejtett tévedésbe, akiknek 50 ezer forinttól 1,6 millió forintig terjedő kárt okozott. Összesen több mint 4,5 millió forinttal gazdagodott.

Végül a kaposvári nyomozók elfogták, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását. Az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vele szemben korábban kiszabott három felfüggesztett szabadságvesztést is elrendeljék. Azt kérték, ha a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés hosszát 3 év 6 hónapban határozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában