káresemények a megyében

2019.12.30. 11:05

Tüzek és balesetek az év leghosszabb hétvégéjén

Nem telt nyugodtan az ünnepi hosszú hétvége a Somogy megyei tűzoltók számára.

sonline

Közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél, a viharos szél által kidöntött fák eltávolításánál, valamint lakás- és kéménytüzeknél egyaránt szükség volt a tűzoltók munkájára. Az ünnepi időszak hat napja során összesen 25 alkalommal riasztották az egységeket, és ebből csupán kettő bizonyult téves jelzésnek a megyei műveletirányítási központban.

December 24-én kora reggel tűz ütött ki egy száz négyzetméter alapterületű lakóház egyik helyiségében Balatonlellén, a Köztársaság utcában. A tűzesethez a siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd átvizsgálták és átszellőztették az épületet.

Karácsony másnapján a délelőtti órákban összeütközött két személyautó Kaposváron, a Guba Sándor utca és a Dombóvári út kereszteződésénél. A balesethez a város hivatásos tűzoltói vonultak. A kiérkező egység áramtalanította az egyik érintett gépkocsit és megszüntette a forgalmi akadályt.

Szombaton hajnalban megcsúszott és az oldalára borult egy személygépkocsi Balatonvilágoson, a Dózsa György út és az Aligai út kereszteződésénél. A riasztott siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és megszüntették a forgalmi akadályt.

Vasárnap kora délután lesodródott az úttestről és út menti fának ütközött egy kisteherautó a 65-ös számú főút Iregszemcse és Daránypuszta közötti szakaszán. A balesethez a siófoki hivatásos és a tabi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki. Az egységek áramtalanították a járművet, majd feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították a gépkocsi beszorult vezetőjét.

Holládon a Cservölgyi utcában, egy családi ház kemencéjének füstcsövében és gyűjtőkéményében lángra kapott a lerakódott korom és kátrány vasárnap éjszaka. A kiérkező marcali hivatásos tűzoltók eltávolították a még lángoló égésterméket a tűztérből és kitisztították az égéstermék elvezetőt. A kémény repedésein át füst szivárgott a lakótérbe, ezért az egység átszellőztette az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában