riasztások

2020.01.13. 12:47

A szokásosnál is több közlekedési baleset történt az elmúlt napokban

Húsz alkalommal riasztották a tűzoltókat a második januári hétvégén Somogy megyében. A péntek különösen mozgalmasnak bizonyult a számos közlekedési baleset miatt.

Sonline

A műszaki mentések mellett az elmúlt napokban kémény-, elektromos- és szabadtéri tüzeknél is szükség volt az egységek munkájára. A megyei műveletirányítási központba háromszor érkezett téves jelzés a hétvégén.

Pénteken reggel a jutai temetőnél összeütközött két személygépkocsi. Az egyik gépjármű félrehúzódott, a másik forgalmi akadályt képezett. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók mindkét járművet áramtalanították, és közreműködtek a műszaki mentésben.

Lecsúszott az útról, árokba hajtott és felborult egy személyautó Barcson, a Darányi utcában pénteken délelőtt. A jármű a tetején állt meg. Műszaki mentés céljából a helyi hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. Az egység a kerekeire állította és áramtalanította a gépkocsit.

Felborult egy személyautó Sántos közelében, a Kaposvár felé vezető úton, pénteken délután. A tetején állt meg a jármű, amelyben csak a sofőr utazott, ő saját erejéből ki tudott szállni. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a gépkocsit.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Kaposváron, a Berzsenyi utcában, pénteken éjszaka. Az oszlop megsérült a becsapódás következtében. A balesetnél a megyeszékhely hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést. Az útszakasz az érintett forgalmi irányban teljes szélességében lezárásra került a beavatkozás idejére.

Telekiben, a Rózsadomb utcában egy kétszintes, tégla falazatú apartmanház homlokzatán kigyulladt az elektromos mérőóra szekrény pénteken késő éjszaka. A lángokat a szomszéd a siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta. A tűztől a homlokzati hőszigetelés kiolvadt néhány négyzetméteren, a villanyóra szekrény pedig teljesen kiégett. Az épület áramtalanítását követően a felhevült homlokzatot és a klímaberendezést az egység egy vízsugárral visszahűtötte, ezután a sérült szigetelőanyagot eltávolította, a károsodott épületrészt pedig átvizsgálta hőkamerával.

Szombaton délután a nagyatádi ipari park egy beépítetlen területén száraz fű és avar égett mintegy 200 négyzetméteren. A riasztott nagyatádi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Vasárnap este két személygépkocsi ütközött Csurgó közelében, az Iharosi úton. Az ütközés következtében az egyik jármű az árokba csapódott és ott a kerekein állt meg, a másik elhagyta a helyszínt. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították a sérült gépkocsit és elvégezték a műszaki mentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában