aljas indok

2020.01.22. 09:50

Bosszúból gyújtogatott az öreglaki férfi, mert összeveszett a falubeliekkel

Akire megharagudott, – és voltak ilyenek a faluban bőven – azokra rágyújtott valamit. Még durvább, hogy közben végig azt gondolta, ez így rendben van.

K.G.

A Somogy Megyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérlete és közveszélyokozás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy 52 éves férfi ellen, aki bosszúból gyújtotta fel ismerősei szalmabáláit, melléképületeit.

A többszörös visszaeső vádlott 2018 májusában szabadult és szülőfalujába, Öreglakra költözött vissza, ahol a börtönviselt férfi a falubeliekkel többször konfliktusba került. 2019 februárjában éjszaka ittasan elhatározta, hogy haragosain bosszút áll, ezért először egy az otthonához közel lakó család portájának hátsó udvarán gyufával három helyen is meggyújtotta a szalmabálákat. A takarmány nagy lánggal égni kezdett. A tüzet az egyik szomszéd észlelte, ő ébresztette fel a háziakat.

Rövid idő elteltével a vádlott annak az ismerősének a családi házához ment, aki korábban egy lopás miatt feljelentette. Bosszúból a melléképületben tárolt szalmát gyújtotta meg, amit a házban alvó öt ember nem vett észre, őket az időközben a másik helyszínre riasztott tűzoltók keltették fel. A melléképület teljesen kiégett, a tulajdonos kára két és félmillió forintra rúg.

A vádlott ezután még egy ingatlannál okozott tüzet, ahol a melléképületre felfutott száraz növényzetet gyújtotta be, majd elmenekült. A házban alvó házaspár a kutyájuk ugatására ébredt, ekkor észrevették a felcsapó lángokat. A melléképület teteje leégett, a keletkezett kár kétmillió forint.

A férfi által okozott tűz mindhárom esetben nemcsak a meggyújtott porták főépületeire, hanem a szomszédos épületekre is átterjedhetett volna az oltás hiányában. Az ügyészség a vádlott ellen fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában