pórul jártak

2020.01.27. 10:30

Ingatlanközvetítő tűnt el több tízmillió forinttal

Indítványozták annak a 48 éves nőnek a letartóztatását, aki több vevőt ejtett tévedésbe, akik ingatlant akartak vásárolni Somogyban. A gyanúsított 2019-ben egy ingatlanközvetítő cég képviselőjeként dolgozott Kaposváron.

K.G.

A hirdetett lakásokra jelentkezőkkel vételi ajánlatokat kötött, amelyek alapján a sértettek vételi biztosítékként 3 és 33 millió forint közötti összegeket utaltak, vagy adtak át neki. A nő azonban az átadott pénzt nem az ingatlanok megvásárlására fordította, hanem saját céljaira használta fel. A pórul járt vevők közül eddig csupán egy sértett kapta vissza pénze egy részét.

A nőt korábban már kétszer is elítélték üzletszerűen elkövetett csalások miatt, az egyik ügyben 6 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ügyészség álláspontja szerint fennáll annak veszélye, hogy a gyanúsított az eljárásban elérhetetlenné válna, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő egyéb vagyon elleni bűncselekményeket követne el, ezért az ügyészi indítvány szerint a Kaposvári Járásbíróság elrendelte a nő letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában