riasztások

2020.01.27. 10:46

Műszaki mentések és lakástüzek várták a tűzoltókat a hétvégén

Kilenc alkalommal riasztották hétvégén a tűzoltókat Somogyban. A péntek és a vasárnap nyugodtabban telt, a szombat viszont mozgalmasan alakult a megyében. Műszaki mentéseknél és lakástüzeknél egyaránt szükség volt az elmúlt napokban az egységek munkájára.

Sonline

Az időszak során csupán egy téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Szombaton délután Csurgón a Noszlopy utcában egy téglafalazatú lakóépület kazánházként funkcionáló pincéjében lángra kapott a vegyestüzelésű kazán közelében tárolt tűzifa. A tűzben károsodott a szennyvíz rendszer és a pince elektromos vezetékrendszere is. A kiérkező nagyatádi hivatásos és csurgói önkormányzati tűzoltók megakadályozták a tűz lakótérbe történő továbbterjedését és egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóépülettel egybeépített, körülbelül negyven négyzetméteres melléképület Balatonújlakon, a Balaton utcában szombaton délután. A helyszínre Marcaliból és Keszthelyről érkeztek hivatásos tűzoltók, az egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat (bővebben itt).

Letért az úttestről és árokba hajtott egy személyautó a 61-es számú főúton, Böhönye térségében szombaton este. A balesethez a böhönyei önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és elvégezték a műszaki mentést (bővebben itt).

A jutai szőlőhegyen tűz keletkezett egy téglafalazatú, tetőtér beépítésű családi házban szombaton este. Az ingatlant egy fatüzelésű kályhával fűtötték, amelynek égéstermék elvezetője mellett gyulladt be a fa tetőszerkezetet. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal megbontották a tetőburkolatot, és egy vízsugárral eloltották a lángokat.

A fenti esetekből jól látszik, hogy a beavatkozások többsége a fűtési szezonhoz köthető, a kémény- és lakástüzek úgyszólván mindennaposak megyénkben ebben az időszakban. Mindenki figyelmét felhívjuk a tüzelő- és fűtőberendezések felelősségteljes és biztonságos használatára!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában