rablás

2020.01.08. 14:00

Rehabilitációs otthont rabolt ki a 21 éves férfi

A Siófoki Járási Ügyészség rablás, súlyos testi sértés és hamis vád miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt 21 éves férfit, aki 2019 december elején éjszaka kirabolta azt a lullai rehabilitációs otthont, ahol korábban huzamosabb ideig élt.

K.G.

A vádlott szociális nehézségei miatt két éven át volt az otthon lakója, annak működési rendjét ismerte, és tudta, hogy az épületben hol tartanak nagyobb összegű készpénzt. Felkészült a rablásra, ruhát cserélt, majd egy késsel a kötött sapkáját kivágta azért, hogy így álcázza magát.

Ezután a fején a csuklyával kopogással kicsalta az ott dolgozó szociális munkást, akitől pénzt követelt, majd megütötte. Miután a segítségért kiabáló sértett ellenállását megtörte, elengedte a nőt, és magához vett egy lemezkazettát, melyben több mint 1,5 millió forint volt.

Ezután gyalog a szomszédos községbe ment, ahol vonatra szállt, azonban a siófoki rendőrkapitányság járőrei az ádándi vasútállomáson elfogták és őrizetbe vették. Ekkor még azt mondta a rendőröknek, hogy a rablást a rehabilitációs otthon egy másik lakója követte el, akit hamisan vádolt a bűncselekmény elkövetésével.

A kedden megtartott tárgyaláson a Siófoki Járásbíróság a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, ezért vele szemben 6 év börtönbüntetést és 6 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint fenntartotta a férfi letartóztatását is. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában