hurkokat készítettek

2020.01.07. 09:27

Vasútról lopott drótot használtak a vadászatukhoz

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfi ellen, akik Nagyatád környékén olyan kábellel vadásztak, amit a közeli vasúti berendezés és sín mellől feszegettek le.

K.G.

Az orvvadászok még 2019 januárjában elhatározták, hogy a lakóhelyük melletti erdőben hurkokat helyeznek ki azért, hogy vadakat fogjanak. Erre alkalmas eszközük azonban nem volt, ezért két község közötti vasúti szelvényhez mentek, és onnan háromezer forint értékű, 6,5 méter hosszú acélsodronyt tartalmazó kábelt loptak. A kábel lefeszítése miatt a közeli faluban lévő vasúti átjáróban a fénysorompó működése megszűnt, ezzel a tolvajok a közlekedők életét és testi épségét veszélyeztették.

A vasútról lopott drótból a vádlottak 14 hurkot készítettek és pár napon belül a környező erdőben a fákra kötözték. Másfél hét múlva ellenőrizték, azonban vadat így sem sikerült elejteniük. Az ügyészség a különös visszaeső vádlott és társa ellen börtönbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában