rács mögött

2020.02.03. 09:26

A börtönből csalt ki pénzt csempésztelefonjával a rab

A Somogy megyei ügyészségek több esetben emeltek vádat olyan elítéltekkel szemben, akik jogerősen elítélve a büntetés-végrehajtási intézetből mobiltelefonok használatával követtek el csalásokat.

K.G.

A Fonyódi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással vádolta azt a 22 éves férfit, aki a becsempészett mobilról a börtönből felhívta az általa véletlenszerűen kiválasztott telefonszámot, majd a számot használó fonyódi sértettel közölte, hogy nyert egy sorsoláson 150 ezer forintot, de a nyereményt csak úgy tudja átvenni, ha egy bankautomatához megy és követi az utasításait. A gyanútlan sértett a vádlott által adott adatokkal mobiltelefonszámlákat töltött fel összesen 90 ezer forint értékben. A bíróság a különös visszaeső férfit jogerősen 3 évi börtönbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A Siófoki Járási Ügyészség vádirata szerint a szabadságvesztés büntetését töltő vádlott a börtönből mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot szabadlábon lévő társával, akivel közösen tervelték ki a bűncselekményt. A börtönben lévő férfi mobiltelefonján felhívott egy tabi sértettet és magát a telefontársaság alkalmazottjának kiadva értesítette arról, hogy a társaság információs rendszerének összeomlása miatt csak akkor tudja használni telefonját, ha az általa megadott számlaszámra különböző összegeket fizet be. A sértett a vádlott útmutatása szerint elektronikusan összesen 400 ezer forintot utalt át a férfi társa által használt bankszámlára, aki az összegből 300 ezret felvett és elköltött. Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában