fotó

2020.02.04. 15:50

Autó, fák és házak rongálódtak meg a viharos időjárás miatt

Hatalmas széllökésekkel érkezett meg a hidegfront kedden Somogyba. Fák fordultak ki a földből, ágak, gallyak lepték el az utakat. Marcaliban több ház tetőszerkezetét is megbontotta a közel 100 kilométer per órás, heves szél.

Góz Lilla

Forrás: Dorina Bende

Kidőlt egy fa kedden délután a Jutai úton Kaposváron az erős széllökések következtében. A helyszínre érkező tűzoltók rövid időn belül megszüntették a forgalmi akadályt, az úttestre borult fa törzsét és ágait láncfűrésszel feldarabolták. Mire visszaértek, már indulhattak is, a Kaposrét soron egy megdőlt fa eltávolításához riasztották őket.

A kaposvári Sávházat is megrongálták a heves széllökések. Az egyik ablaka kiesett és rázuhant egy parkoló autóra.

Fotó: Dorina Bende

Marcali és környékén a házak tetejéről kerültek le a cserepek a heves szél miatt. Késő délutánig már több mint húsz esetben kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk faeltávolításoknál.

Fotó: Lang Róbert

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője elmondta: nyugaton egy anticiklon hatására a folytatódik a hideg levegő beáramlása és a légnyomáskülönbség hosszú, szeles időszakot vált ki. Siófokon kedden délután 91 kilométer per órás széllökést mértek.

Balatonszemesen egy rendőrlámpát rongált meg a vihar.

– Éjszakára csökken a széllökések erőssége, de szerdán 90 kilométer per óra felettire erősödik – jegyezte meg Horváth Ákos. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint kedden megdőlt a napi szélrekord, 120 kilométer per órás széllökés volt Kab-hegyen. Előtte, 2005-ben február 4-én 114,8 kilométer per órás széllökéseket mértek Balatonöszödön. Szerdára is marad Somogyra kiadott másodfokú figyelmeztetés az erős széllökések miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában