nem lesz a Föld megmentője

2020.02.10. 09:26

Elásatta a veszélyes hulladékot az udvarán

A Kaposvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértésnek miatt emelt vádat egy nagyberki férfi ellen, aki az otthonának udvarán felhalmozott veszélyes hulladékokat az ismerősével a földbe temettette.

K. G.

A büntetett előéletű, 30 éves vádlott 2017-től a családi házának udvarán nagy mennyiségű hulladékot, gumiabroncsot, hűtő-, televízió és mosógép alkatrészeket tárolt, hogy azok egy részét a bontás után eladja.

A férfi hulladékgazdálkodási engedély hiányában az illetékes kormányhivatal ellenőrzését követően a további hatósági eljárást el akarta elkerüli. Ezért még tavalyelőtt megkérte ismerősét, aki munkagépével egy nagy gödröt ásott neki. A vádlott kérésére a hulladékokat a gödörbe tolta és 10-15 centis földréteggel letakarta, azonban nem tudta, hogy ezt a hatóság megtévesztése miatt kérte tőle a vádlott. Az ügyészség a visszaeső, jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő vádlottal szemben 3 évi és 6 hónap börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában