határátkelők

2020.02.26. 09:27

Nem jutottak messzire a bevándorlók

Próbára tették a határzárat: tizenhatan próbáltak meg jogellenesen bejutni Magyarországra, de a határvadászok mindannyiukat elfogták szerdára virradóra.

K.G.

Forrás: illusztráció

A Somogy megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök éjszaka Berzence térségében nagy csoprt tizenhat illegális bevándorlót tartóztattak fel.

A férfiak magukat afgán, pakisztáni, egyiptomi és bangladesi állampolgároknak vallották, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások ezért előállították őket a nagyatádi rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatják őket. Amennyiben kiderül, hogy nem menekültek, visszatoloncolják őket Horvátországba.

Úgy tudjuk, hogy a zöldhatáron, a Berzencére vezető földúton fogták el a behatolók csoportját nem messze a határtól, tehát a magyar határvadászok éberek voltak, mert a csapat nem jutott messzire. Arról nincs hivatalos információ, hogy a kerítést megrongálva jutottak-e be hazánkba, de valószínűnek tűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában