Gyorsított eljárás

2020.02.07. 09:49

Rokkantparkoló miatt verekedett a férfi

Gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak egy rokkantparkoló miatt verekedő férfit a városban.

K.G.

A Siófoki Járási Ügyészség minősített súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat azzal a 28 éves vecsési férfival szemben, aki a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhely miatt kialakult vita hevében arcon ütött egy mozgássérült idős férfit.

A vádlott 2020 januárjában Szántódon, az egyik áruháznál parkolt a mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyen, amikor ott megjelent a 69 éves mozgássérült sértett, aki előbb felelősségre vonta a vádlottat, hogy miért nem teszi ki a parkolóhely használatára jogosító rokkant kártyáját, majd mobiltelefonjával fényképet készített a szabálytalanul parkoló gépkocsiról.

Az autós ettől feldühödött és az áruházba igyekvő sértett után ment, trágár szavakkal szidalmazni kezdte, majd arcon ütötte. Az ütéstől a sértett elveszítette az egyensúlyát és a bolt bejáratánál a földre zuhant, mire a másik férfi sietősen távozott. A sértettnek könnyű sérülései keletkeztek, azonban fennállt veszélye a súlyosabb sérülés bekövetkezésének is.

A Siófoki Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a férfi bűnösségét, akit egy év börtönbüntetésre ítéltek, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztették. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában