eseménydús hétvége

2020.02.10. 10:30

Tűz, szél, baleset: hússzor riasztották a tűzoltókat a hétvégén

Húsz riasztása érkezett a mögöttünk álló hétvégén a tűzoltóknak.

sonline

Közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél, az erős szél által kidöntött fák eltávolításánál és szabadtéri tüzeknél egyaránt szükség volt az elmúlt napokban a tűzoltók munkájára. Az időszak során két téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken délelőtt egy nyergesvontató fordulás közben az út mellé tolatott, és az árokban elakadva teljes útzárat képezett Fonyódon a Templom utcában. A kiérkező balatonboglári önkormányzati és fonyódi önkéntes tűzoltók a műszaki mentés során drótkötél segítségével vontatták vissza az útra a kamiont.

Öreglak külterületén tíz körbála és a környezete égett pénteken este. A tűz veszélyeztette a közeli asztalosműhelyt és egy 800 bála tárolására szolgáló épületet is. A riasztott marcali és kaposvári hivatásos, valamint öreglaki önkéntes tűzoltók három vízsugárral valamint kéziszerszámokkal rövid idő alatt körülhatárolták és eloltották a lángokat.

Szombaton reggel szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 67-es főút Kaposvár felé vezető oldalán, Gamás térségében. A kaposvári hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, akik áramtalanították a járművet és közreműködtek a műszaki mentésen.

Nem sokkal később a 61-es számú főúton, a Taszár előtti vasúti pályaudvar behajtójánál ütközött össze három személyautó. A helyszínen a megyeszékhely hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést.

Nagyatádon az Ady Endre utcában az erős szélben megdőlt egy 15 méter magas fenyőfa szombaton délután. A fa veszélyeztette a szomszédos lakóházat. A nagyatádi hivatásos egységek magasból mentőről, motorfűrész segítségével távolították el a fát.

Siófok környékén több alkalommal is riasztották a város hivatásos tűzoltóit az erős szél által kidöntött fák eltávolításához vasárnap. A Vasút utcában egy 15 méteres kettétört, kerítésre és háztetőre borult diófát távolítottak el az egységek.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba csapódott egy személyautó vasárnap este a Homokszentgyörgy és Szulok közötti úton. A félpályán forgalmi akadályt képező gépkocsiban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből ki tudott szállni. A balesethez a barcsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és megszüntették a közlekedési akadályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában