összesítő

2020.03.23. 16:48

Hétvégén is sokszor riasztották a tűzoltókat

Harminchárom alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban, ebből egy esetben téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Összességében huszonkilenc tűznél és három műszaki mentésnél volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Az egységek elsősorban szabadtéri tüzek oltásában vettek részt.

Sonline

Péntek délután Nagyatádon fél hektáron, Kadarkúton pedig egy hektáron égett a fás, bokros terület. A nagyatádi hivatásos, illetve a kadarkúti önkormányzati tűzoltók mindkét esetben rövid időn belül eloltották a tüzet.

Szén-monoxid-mérgezéshez vonultak a tűzoltók, egy kaposvári családi házhoz péntek este. A kaposvári hivatásos egység méréseket végzett az ingatlan több helyiségében és kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a házat. A gázszolgáltató kizárta a meghibásodott fűtőberendezést a rendszerből, a kéményseprő pedig megtiltotta az égéstermék-elvezető további használatát.

Szombaton szintén szén-monoxid szivárgáshoz riasztották a tűzoltókat megyénkben. Helyesen jelzett egy nagyatádi lakásban felszerelt érzékelő a Jókai utcában. A tulajdonos azonnal értesítette a tűzoltóságot és gázszerelőt is hívott. A város hivatásos tűzoltói mérések során kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A kiérkező szakember a helyszínen megjavította a készüléket, majd az újbóli mérés szén-monoxid koncentrációt már nem mutatott.

Vasárnap este Somogyszentpálon az Ady Endre utcában és az Árpád utcában egy időben égett a magas füves vegetáció. A tűzesetekhez két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a marcali hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók akik kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat.

Karádon az Aranyos utcában húsz négyzetméteren összehordott szemét és avar égett. A balatonboglári önkormányzati és a karádi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, több mint fél óra alatt tudták teljesen eloltani a tüzet.

Fotó: Nagyatád HTP, Marcali HTP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában