összesítő

2020.03.23. 16:48

Hétvégén is sokszor riasztották a tűzoltókat

Harminchárom alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban, ebből egy esetben téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. Összességében huszonkilenc tűznél és három műszaki mentésnél volt szükség tűzoltói beavatkozásra. Az egységek elsősorban szabadtéri tüzek oltásában vettek részt.

Sonline

Forrás: BM OKF

Péntek délután Nagyatádon fél hektáron, Kadarkúton pedig egy hektáron égett a fás, bokros terület. A nagyatádi hivatásos, illetve a kadarkúti önkormányzati tűzoltók mindkét esetben rövid időn belül eloltották a tüzet.

Szén-monoxid-mérgezéshez vonultak a tűzoltók, egy kaposvári családi házhoz péntek este. A kaposvári hivatásos egység méréseket végzett az ingatlan több helyiségében és kimutatta a mérgező gáz jelenlétét. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a házat. A gázszolgáltató kizárta a meghibásodott fűtőberendezést a rendszerből, a kéményseprő pedig megtiltotta az égéstermék-elvezető további használatát.

Szombaton szintén szén-monoxid szivárgáshoz riasztották a tűzoltókat megyénkben. Helyesen jelzett egy nagyatádi lakásban felszerelt érzékelő a Jókai utcában. A tulajdonos azonnal értesítette a tűzoltóságot és gázszerelőt is hívott. A város hivatásos tűzoltói mérések során kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A kiérkező szakember a helyszínen megjavította a készüléket, majd az újbóli mérés szén-monoxid koncentrációt már nem mutatott.

Vasárnap este Somogyszentpálon az Ady Endre utcában és az Árpád utcában egy időben égett a magas füves vegetáció. A tűzesetekhez két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a marcali hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók akik kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat.

Karádon az Aranyos utcában húsz négyzetméteren összehordott szemét és avar égett. A balatonboglári önkormányzati és a karádi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal, több mint fél óra alatt tudták teljesen eloltani a tüzet.

Fotó: Nagyatád HTP, Marcali HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában