tűzoltói beavatkozás

2020.04.20. 12:11

Hulladékok és bútorok is lángra kaptak a hétvégén

Tizennyolc alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén, ebből tizenkétszer tűzesetnél kellett helytállni az egységeknek. Hat alkalommal téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Sonline

Forrás: Nagyatád HTP

Péntek reggel beizzott a lerakódott korom egy családi ház kéményében Kaposváron a Borostyán utcában. Az égéstermék-elvezetőbe egy cserépkályha volt bekötve, amelyen keresztül a helyiségek füsttel telítődtek. A tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó salakanyagot, majd az egész házat átszellőztették. A kémény ugyan nem sérült, de újra használni csak azt követően lehet, hogy a kéményseprő szakember átvizsgálta és megfelelőnek találta a fűtési rendszert.

Szintén péntek reggel kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül harminc négyzetméteres, bútorok, háztartási hulladék és szerszámok tárolására használt melléképület a gyékényesi szőlőhegyen. A tűzhöz a csurgói önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat.

A délutáni órákban Csurgón, a Dobó István utcában egy körülbelül harminc négyzetméteres melléképületben csaptak fel a lángok. A helyi önkormányzati tűzoltók egy személyautót és egy fűnyíró traktort kihoztak az épületből, majd a kiérkező nagyatádi hivatásos egységgel közösen két vízsugárral eloltották a lángokat.

Balatonszemesen a Madách utcában növényi hulladék égett, a lángok átterjedtek az aljnövényzetre és a közeli bokrokra. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral eloltották a körülbelül húsz négyzetméteren égő tűzet.

Balatonszabadi Dózsa György utcájában egy családi ház udvarán háztartási hulladék égett. A tüzet a siófoki tűzoltók oltották el.

Lábodon a Szabadság utcában körülbelül tíz négyzetméteren égett az összehordott szemét.

Kaposváron az Ivánfahegyalja utcában égett a száraz növényzet, a Hajnóczi utcában pedig összehordott háztartási hulladék lángolt a hétvégén. Előbbi helyszínen a város hivatásos tűzoltói, míg utóbbi esetben a KÖTÉL Egyesület önkéntesei fékezték meg a lángokat.

Siófokon a Rét utcában egy családi ház udvarán nagy mennyiségű kommunális hulladék és építési törmelék égett. A körülbelül 300 négyzetméteren lángoló tüzet a siófoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Kaposváron az Adria utcában egy füstölgő személyautót áramtalanítottak és a túlhevült alkatrészeket visszahűtötték a város hivatásos tűzoltói.

Kéthely külterületén egy kis teherautó motortere égett. A lángokat a tűzoltók kiérkezése előtt porral oltó készülékekkel elfojtották. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, majd visszahűtötték a még izzó, forró alkatrészeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában