vádemelés

2020.04.21. 09:37

Kiszolgáltatottak értékeit vették el

Kifosztás miatt emelt vádat egy 56 éves kaposvári férfi és egy 30 éves nő ellen a Kaposvári Járási Ügyészség, akik idős koruk miatt kiszolgáltatott emberektől csalták ki az értékeiket.

K.G.

Forrás: illusztráció

A többszörösen büntetett előéletű férfi jelenleg csalás miatt kiszabott börtönbüntetését tölti. Korábban először egy idős és beteg férfi bizalmába férkőzött, akitől a visszafizetés szándéka nélkül éveken keresztül, többször pénzt kért kölcsön. Azzal hitegette a sértettet, hogy egy szakorvos ismerőse segíteni tud a megbetegedésein, erre hivatkozva több százezer forintot vett át az idős férfitől. Miután a sértett felismerte, hogy a vádlott becsapja, megszakította vele a kapcsolatot, ekkor azonban a vádlott menye férkőzött a bizalmába, aki végül egymillió forintot lopott el az idős férfitől.

A vádlott ezenkívül „pénzváltós” csalásokat is elkövetett, ilyenkor a sértetteket megkérte arra, hogy váltsanak fel neki egy nagyobb címletű bankjegyet, s közben megfigyelte, hogy hol tartják a pénzüket és egy alkalmas pillanatban ellopta. Volt olyan sértett, akitől ezzel a módszerrel 400 ezer forintot zsákmányolt.

A férfi olyannyira gátlástalanul követte el ezeket a bűncselekményeket, hogy egyszer egy idős asszony táskájába egyszerűen belenyúlt, és csak a nyugdíjas határozottságán múlt, hogy nem vette el a pénztárcáját. Az ügyészség a férfit 6 év fegyházra ítélné, amennyiben beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, a menyét pedig felfüggesztett börtönnel sújtanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában