Nemzetközi átverés

2020.04.20. 09:28

Nemlétező szaxofonnal csalt ki pénzt egy Fonyódon élő német férfi

Csalás miatt emelt vádat egy 52 éves, Somogyban élő német férfi ellen a Fonyódi Járási Ügyészség, mert egy osztrák vásárlót ejtett tévedésbe az interneten keresztül. A vádlott pénzzavarba került, ezért egy osztrák internetes oldalon eladásra kínált egy értékes szaxofont, mellyel valójában nem rendelkezett.

K.G.

A hirdetésre egy osztrák sértett jelentkezett, aki rövid alkudozást követően 510 eurót utalt át a vádlott Magyarországon vezetett bankszámlájára, azonban a hangszert hiába várta, így magyar pénzben több mint 150 ezer forint kára keletkezett.

A sértett a bűncselekmény miatt Ausztriában tett feljelentést, majd amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a szálak Magyarországra vezetnek, az osztrák hatóságok felajánlásra a Legfőbb Ügyészség átvette a büntetőeljárást, így a nyomozás érdemi részét már a magyar hatóságok folytatták le. A Fonyódi Járásbíróság végül a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően mondta ki bűnösnek, és vele szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetést szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában