Járványügy Somogyban

2020.04.27. 11:58

Somogyban kiemelkedően sokan szegték meg a korlátozásokat

Minden korábbinál többen sértették meg a hétvégén a szabályokat a Balaton partján is. Többször elmondták: nem a büntetés, hanem a figyelmeztetés a fontos.

Sonline

A Somogyi Hírlap azt kérdezte az Operatív Törzstől, hogy mégis hol, mennyi és milyen büntetéseket szabtak ki szombaton és vasárnap?

Kiss Róbert alezredes válaszában elmondta, hogy Somogy, Veszprém és Zala megyében a hétvégén 435 alkalommal intézkedtek a rendőrök a korlátozások be nem tartása miatt. A legtöbb intézkedésre megyénkben volt szükség, itt 228 esetben találkoztak fegyelmezetlenséggel a hatóságok. Zalában 97, Veszprémben 110 alkalommal intézkedtek a rendőrök.

Az alezredes kiemelte továbbá, hogy ez a hétvége valóban kiemelkedő volt a korlátozásokra fittyet hányók száma. Somogyban 83 esetben figyelmeztették a szabályszegőket, 79 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki, míg feljelentést 66 esetben alkalmaztak a rendőrök.

– Látható az, hogy az ismételt és súlyosabb szabályszegések ügyében rendőreink súlyosabb szabálysértési szankciót foganatosítottak – zárta le lapunknak intézett válaszát Kiss Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában