fotók

2020.05.26. 16:39

Leállt a légzése, elfehéredett: így mentettek életet Bogláron a rendőrök

Leállt a légzése egy külföldi biciklisnek, a közelben lévő rendőrök kezdték meg az újraélesztést Balatonbogláron vasárnap, végül mentőhelikopter is érkezett a férfihoz.

Sonline

Hollósi Zoltán rendőr törzszászlós kollégájával vasárnap dél körül Balatonbogláron lett figyelmes egy biciklisre, aki a forgalommal szembe tekert bizonytalan mozgással. – Igazoltatás közben észrevettem hogy az idős bácsi légzése szaporává vált, elfehéredett és nekitámaszkodott a rendőrautónak – mesélte Hollósi Zoltán. – Odaléptem hozzá, a földre fektettem, közben értesítettük a mentőszolgálatot, de ekkor már se légzése se pulzusa nem volt a német férfinak, ezért megkezdtem az újraélesztést – folytatta a rendőr.

A mentőhelikopter Balatonfüredről perceken belül a helyszínre érkezett, a mentősök folytatták a bajba jutott férfi ellátását. A helikopter személyzete hosszas helyszíni állapotstabilizálás után kritikus állapotban szállította a kaposvári kórház szívkatéteres laboratóriumába a beteget. Az erőfeszítéseket siker koronázta, betegük stabil állapotban, tudatát visszanyerve lábadozik az intenzív osztályon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában