rendőrkézen

2020.05.26. 11:56

Letartóztatták a kaposvári dohánybolt rablóit

A Kaposvári Járásbíróság 30 napra letartóztatását rendelte el annak két gyanúsítottnak, akik felfegyverkezve raboltak ki egy trafikot a hétvégén a megyeszékhelyen.

K. G.

A 20 éves és a 35 éves férfi megállapodott abban, hogy a Teleki utcai Nemzeti Dohánybolt bevételét megszerzik. Ennek érdekében az idősebb férfi átadott társának egy 22,5 cm hosszúságú konyhakést, mellyel a fiatalabb férfi a trafikban dolgozó sértettet, a kés pengéjét felé tartva megöléssel fenyegette, és a pénz átadására szólította fel. A sértett a fenyegetés hatására a pénztárgépből 150 ezer forintot adott át a rablónak, aki az összeget zsebre vágta, majd a Rippl-Rónai téren rá várakozó társával elosztotta, és különválva elmenekültek.

A fiatalabb gyanúsítottal szemben korábban egy bűncselekmény miatt már folyt eljárás, míg az idősebb gyanúsított többszörösen büntetett előéletű. A bíróság határozatának indokolása szerint megalapozottan lehet attól tartani, hogy a gyanúsítottak a büntetőeljárás alól kivonnák magukat, valamint attól is, hogy az eljárás résztvevőit befolyásolnák, továbbá újabb bűncselekményeket követnének el. A döntés nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, ám a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában