lopás

2020.05.22. 11:16

Mindent vittek a tolvajok: hét férfi és egy nő ellen emeltek vádat

A Marcali Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat hét férfi és egy nő ellen, mert a népes csapatból négyen még 2019 nyarán a tető megbontásával betörtek egy hagyatéki eljárás alatt álló varászlói ház melléképületébe.

K. G.

A vádlottak különböző felállásban többször is visszatértek az ingatlanba, ahonnan összesen 350 ezer forint értékben loptak el szerszámokat, műszaki cikkeket, elektromos kerékpárt.

Az egyik férfi, aki bűnügyi felügyelet alatt állt, ismét bűncselekményt követett el, amikor két másik társával kimentek egy Somogyzsitfához tartozó erdőterületre. A férfiak az erdőgazdálkodó több normann fenyőjének ágait levágták, melyből 124 bálányi gallyat gyűjtöttek össze 160 ezer forint értékben. A bálákat egy kölcsönkapott gépkocsival akarták kivinni az erdőterületről, de az esőzések miatt sáros földúton az autójuk megsüllyedt, így a járművet a lopott fenyőgallyakkal együtt hátrahagyva távoztak a helyszínről. Az ügyészség két férfi ellen börtönbüntetést, a többinek közérdekű munka büntetést indítványozott, a nőt pedig próbára bocsátanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában